Pages

Wednesday, 30 January 2013

Aku memang camni...

Posted by Jade at 16:52 0 comments
Assalamualaikum..


Jadi setelah berpikir berkali kali, memang sahlah aku memang cam ni. Banyak benda dan bukti dah. Memang sah. Boleh juga dikatakan sebagai habit. Why so serious, dude?

Apakah yg "cam ni" tueeww??? Ooh yeah...
 Aku suka utk tidak menyukai lantas baru menyukai. eh! ayat apakah yang aku sedang gunakan ini? Dasar gagal bm!

Cam ni arr weyy! Aku mesti tak suka something tp last2 b'tukar jd suka. uolls prasan x psal ceghita Merlin yg aku suka sgt tu? At first kn aku x suka benda tu.

                                                  Yes! I'm talking about this Merlin.


Mcm tu jugak bila b'tukar ke skolah baru. Ceh! macamlah aku dah berpindah di berpuluh puluh skolah. 3 jak pon. At first, membenci bagai nak rak, bila dah tamat skolah bru dok teringat ingat skolah. Poyo kan.

Begitu juga dgn colour. Dulu kemain benci merah, kelabu taik anjing tapi sekarang jadik one of my favourite pulak.




 Ah! Kau memang cam ni. Sudahlah tidak tetap pendirian, malah suka membuli lagi. Emang dasar hahaha oh ok tak lawak langsung. Selain itu (cikgu ckp kalau letak penanda wacana, ayat jadi lagi sedap. Nyumm, nyumm), aku juga suka menyukai benda but in the end, bertukar benci pula. Sungguh tidak relevan bukan? Tapi, dah AKU MEMANG CAM NI..




Sekian sahaja entry hari ini. semoga anda sihat dan gembira selalu. Jangan lupa mengajak rakan sebaya dan sehabat handai anda utuk membaca blog ini. Mari kita bantu membantu sesama kita. Muahahaha... Kalau tak suka, tak apalah. Aku delete blog ini. Ok! this is not fair.



Sekian...
Happy reading and thank you!





Sunday, 27 January 2013

Lost

Posted by Jade at 14:54 0 comments
                                                           Assalamualaikum...


Do you know what it feels when we lost something or someone? Ooh Yeah! It's sucks. Heh! For a poor girl like me, it was one of the worst things ever happen..  Why I'm so emo? Nah...it's just a kind of expression of depression. Hehe.. Well, while this is my blog, so I should can write every single thing that I want to write.

All I want to say is I have lost my favourite keychain. Thank you.





Wednesday, 16 January 2013

Ending yang SEDIH! :(

Posted by Jade at 00:40 0 comments
Assalamualaikum...





Ari tu aku tengo ceghita The Adventures of Merlin season 5, final episod. Angpa penah tgok tak cite Merlin ni? Alah..yang ni...







Ceh! Aku dulu kalo tekan info nak tgok crita apa yg tgh main kat diva universal tu, kemain lagi aku sombong dengan si Merlin ni. Time tu bru season 1 kot, dahla episod dia back to back. Ada 1 ari tu, aku tgok je laa crita ni, aku pun terus menghina malah mencaci crita ini sambil mulut terkumat kamit seperti membaca mantera sahaja lagakku. Punyala sombong.

"what the heck punya crita ni?" aku berkata dengan sombong dan takbur. terus aku tukar channel. "Tgok csi Miami lagi best, ada Jonathan Togo. Muakaka!". 

Pastu hari2 lain pun bgtu jugak, asal aku tekan info je, ada je si Merlin d info tu. Puii! Tak guna kau Merlin, asek ada disaat aku x perlukan. Apakah?


Kwn aku pun ckap, Merlin ni best, tapi aku bidas kata2nya, Crita cm bang***. Tak best,zaman dulu2,hero tak hensem,heroin buruk and semua laa..siap ada dragon besar gedabak lagi. Punya tak best. Benci.


Malang tidak berbau, satu hari aku tertengok Merlin season 4. 


I LOVE MERLIN

Pui! Benarla kata org2 tua, tak kenal maka tak cinta. atau yg lebih tepat lg untuk aku, benci bertukar cinta. Argh! Aku benci bila mengenangkan bhwa aku akan mengiakan pepatah ini. Tak gune.


Yes! I really love the Hero!!



" In a land of myth, and a time of magic, the destiny of a great kingdom rests on the shoulders of a young man. His name... Merlin!"








Aku suka jugak dgn Morgana. Dia sangat Canteekkk!!



Modread!




Gwen and Arthur. (Should I type King Arthur and Queen Guinevere?)


I admitted! The ending was sad. Aku suka ceghita cenggini. Pasal friendship despite of love story yg disgusting nowadays. Sedih tgok Merlin nanges. Comel! Eh! silap..sayu bhai! After all usaha yg dia buat utk selamatkan arthur. Well, kita x bleh lwan takdirkan. Cess! Ini cuma cerita! But! it's totally true. Life didn't turn out as we plan.. Huh! they have a strong bond (bukan covalent bond or james bond! Bukan! Bukan!)
Eventhough Arthur slalu treat Si Merlin buruk2.

Merlin, can u be my friend? Ahaks! Bimbo.

  R.I.P
                                                                        

Aku pun nak nanges gak time tgok Merlin nanges. Tapi aku tahankan je la. Agak2 arr weyy aku nak nanges! Malu seyhh Merlin nampak aku tgah nangis. Cis! Disaat genting ini aku sempat lg buat lawak yg x lawak. Tak lawak ok!

Oh! Dear director, tolonglah adakan season 6,7,8,9,10......for The Adventures of Merlin. Huhu..




 I'm gonna miss you, darl! Eh! dia oghang british laa!
               Oh! ok.. I will miss you. (*muntahhijau*)


                            

Sekian...
Happy reading and thank you!





*p/s: jangan benci2, nanti lama2 jadi suka. :)




Sunday, 13 January 2013

Wordless Sunday

Posted by Jade at 16:23 0 comments

Tuesday, 8 January 2013

Hakikat Pembenci Cicak..

Posted by Jade at 00:25 2 comments
Assalamualaikum...



Sejak dulu lagi, aku dan cicak tidak ditakdirkan bersama. Aku sangat benci cicak. Aku pun x sure knp aku benci, mgkin faktor genetic kot. Sbb kakak aku pon bnci dgn cicak. Bg aku cicak tu mcm xdek fungsi, m'jengkelkan, x comel, tak cool dan.....hmm..... tak bijak. Ngeehehe...



  I hate you lizard!!  ( ihsan dr google)
                                                 



Eeuuww.....Look at that cicak


Aku msh ingat lg, time aku form 2(2008) aku ada extra class pagi tu, sbb aku skola sesi petang. Bila aku jalan mnuju ke bilik ERT (ekonomi rumahtangga uolls!), aku rasa ada something lembut2 *yaakkkk* kat dlm kasut aku. Mula2, aku ilek je..lma2 rsa pelik jugak. Aku cuba utk tdk bersangka buruk. Ceh..

Sesampainya aku di hadapan pintu bilik ert, aku org paling last masuk. Dgn lafaz bismillah, aku membuka kasut dan ttaaadddaaaaa......!




                                                                     +





There's a lizard in my shoe!! Cil*** punye cicak.. Namun begitu, aku bknlah seseorg yg mudah panik... Dgn selamba badak aku pegang cicak tu, cicak tu dh mati kot, yg x tahannya time tu sempat lg aku pikir nak letak cicak tu kAT dlm kasut kawan aku. I admitted sifat pedajal dan menyetan org memg dh sebati dgn aku. Wakaka!! Cess!

Tp..last2 aku buang je cicak tu. Tak jd nak mendajalkan org. Aku tak tau knp hari tu aku sungguhlaa terbaek hati. Ni mesti penangan si cicak x gune tuh!

Ada byk lg sebenarnya kisah antara aku dan cicak.. oleh sbb malas nak taip,lebih baik aku stop di sini.

*p/s: sejak hari tu, perasaan benci ku terhadap cicak semakin mendalam.  Kpd penggemar cicak, I'm begging you, tolong jangan saman saya!




Sekian...
Happy reading and thank you!

Saturday, 5 January 2013

Awas!

Posted by Jade at 00:57 0 comments
 Assalamualaikum..


#Ini entry bukan pasal signboard AWAS atau kumpulan AWAS (RL)


tiba-tiba aku terpikir, Eh! aku ada personality disorder kerrr? sambil hentak hentak kaki tanda protes terhdap takdir.. Aish..sebenarnya tak ada. Aku asja menyerabutkn kpla otak aku dgn soalan mudah sbgni sbgai tanda warning kpd pembaca belog (kalau ada yg bca) bhwasanya belog ini mungkin akan mengandungi bhsa2 kesat, penggunaan grammar ke laut, tatabahasa ke ntah apa apa, gata ganti diri yg agak kasar, ayat yg agk &)(%$# (beeeepp), menganjing orang dan yg paling kritikal apbla penjodoh bilangan yg x betul.. haa
Bukannya apa, semakin tak betul otak, semakin mengarut entry. Tu hipotesis pertama. Semakin aku mengarut, semakin takde orang baca entry aku. Hipotesis kedua. Kesimpulannya, otak tak betul menyebabkan takde orang baca entry sebab aku mengarut. Bahahaha!

See..tgok spelling aku. Shortform bagai, kalau cekgu bm aku nmpak ni, maunya ditendangkan blakang aku ni.    Aish..*sigh*
See(skali lg) aku tulis see dan tgok bersma sdangkan kedua2 prktaan membwa maksud yg sma. Apa sbnrnya yg aku karut ni??

Sekali sekala menggunakan bahasa sastera best jugak. Mungkin akan diterapkan dalam entry yang akan datang. Teehee...


Ok! habit mencarut smakin menjadi. Sebelum mnular, lebih baik dtamatkn  (as soon as possible) sahaja entry tak penting ini.

lu olang tau x? Guwa rasa ohsem bila guwa letak "*p/s" diakhir entry guwa. wkwkwk


*p/s: BAHASA JIWA BANGSA. 1 MALAYSIA.


Sekian...
Happy reading and thank you!




Wednesday, 2 January 2013

Amazing Facts about our Body!

Posted by Jade at 23:20 0 comments
Assalamualaikum..





Hai peeps....

Check out this photo..








Amazing right?!



Sekian...
Happy reading and thank you!



Awesomeness that I can't denied!

Posted by Jade at 01:33 0 comments
 Annyeonghaesaeyeo!



Eh! Knp tiba2 speaks in Hangul ni? Sebnrnya aku sje je nak ambik mood korean2 ni.. Well, saya merupakan peminat tegar (bukan si Tegar pengamen cilik ko subang tu!) K-pop! Tolong jangan kutuk saya kerana meminati K-pop! I am innocent.

Today..kome nak story siket about South Korean acoustic fingerstyle guitarist yg tgh glamer di abad ini. Ceh! Ayat nak hiperbola je aku nih! Bayangkan...si Sungha Jung yg baru berusia 16 tahun ni (was born on 2nd Sept 1996) has over 17 million views, more than 1, 160, 000 and 604 million video views dlm channel youtube dia pd tahun 2012. This is what we call ohsem!










Nak tgok ke'ohsemness' dak sungha ni sila klik this link. Ni video dia main lagu Gangnam Style.



                                           (Psy) Gangnam Style - Sungha Jung



Awesome kan!

Enjoy! ;)


*p/s: aku pun kipas susah mati die hard fan of guitar!

Tuesday, 1 January 2013

ABUDEN. . .

Posted by Jade at 11:22 0 comments
                                                            Assalamualaikum...



Have you heard about Abuden? or Ah, but then?.. First time aku dgr word ni, aku fikir..bnatang apa abuden ni? Ngeh..(ceteknya ilmu shayer)



Tp bg aku, abuden ni equal to soalan sengal. Why? Because the question that u ask...states the obvious. Terang2 kau boleh tengok depan mata jawapan dia.. Contoh...






A friend : Hey! Are you doing your homework?

Me        : No la.. I'm eating my book right now. Don't you see it?

A friend :   !@#$%^&*()





*dialog ini hanya rekaan semata.


After I watched this video few months ago, I've made a conclusion about this video. It's really reflect us. The Malaysians! I like the auntie yg tgh siram bunga! Haiiii auntie! Lol!

Take a look with other Jinny Boy Tv. it's quite interesting and funny.


Abuden?






Happy reading and thank you!

Categories

Anybody's Here???

Let's Shout Out Loud Here!

From Other Website

 

Blog of Memories. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting