Pages

Tuesday, 8 January 2013

Hakikat Pembenci Cicak..

Posted by Jade at 00:25
Assalamualaikum...



Sejak dulu lagi, aku dan cicak tidak ditakdirkan bersama. Aku sangat benci cicak. Aku pun x sure knp aku benci, mgkin faktor genetic kot. Sbb kakak aku pon bnci dgn cicak. Bg aku cicak tu mcm xdek fungsi, m'jengkelkan, x comel, tak cool dan.....hmm..... tak bijak. Ngeehehe...



  I hate you lizard!!  ( ihsan dr google)
                                                 



Eeuuww.....Look at that cicak


Aku msh ingat lg, time aku form 2(2008) aku ada extra class pagi tu, sbb aku skola sesi petang. Bila aku jalan mnuju ke bilik ERT (ekonomi rumahtangga uolls!), aku rasa ada something lembut2 *yaakkkk* kat dlm kasut aku. Mula2, aku ilek je..lma2 rsa pelik jugak. Aku cuba utk tdk bersangka buruk. Ceh..

Sesampainya aku di hadapan pintu bilik ert, aku org paling last masuk. Dgn lafaz bismillah, aku membuka kasut dan ttaaadddaaaaa......!




                                                                     +





There's a lizard in my shoe!! Cil*** punye cicak.. Namun begitu, aku bknlah seseorg yg mudah panik... Dgn selamba badak aku pegang cicak tu, cicak tu dh mati kot, yg x tahannya time tu sempat lg aku pikir nak letak cicak tu kAT dlm kasut kawan aku. I admitted sifat pedajal dan menyetan org memg dh sebati dgn aku. Wakaka!! Cess!

Tp..last2 aku buang je cicak tu. Tak jd nak mendajalkan org. Aku tak tau knp hari tu aku sungguhlaa terbaek hati. Ni mesti penangan si cicak x gune tuh!

Ada byk lg sebenarnya kisah antara aku dan cicak.. oleh sbb malas nak taip,lebih baik aku stop di sini.

*p/s: sejak hari tu, perasaan benci ku terhadap cicak semakin mendalam.  Kpd penggemar cicak, I'm begging you, tolong jangan saman saya!




Sekian...
Happy reading and thank you!

2 comments:

Cik Zara on Tuesday, January 08, 2013 said...

sebab tu cicak tu suka datang.. sebab benci dia sangat kot..hehe..

Asffa on Monday, April 08, 2013 said...

hehe...true..

Post a Comment

Be nice, be yourself. Rude people suck.

Categories

Anybody's Here???

Let's Shout Out Loud Here!

From Other Website

 

Blog of Memories. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting