Pages

Friday, 12 April 2013

Apa yang ada dalam Ladies Handbag?

Posted by Jade at 23:18
Assalamualaikum...


Did you curious about the title? Aku pun. Haha...aku jarang nampak perempuan pergi jalan-jalan or shopping without handbag. Ko tau tak kenapa perempuan bawa handbag? Sebab perempuan ni akan fikir segala kemungkinan yang berlaku di luar atau di mana-mana sahaja. Sebab tu perempuan bawak handbag. Nak tau apa ada dalam handbag perempuan? Macam - macam! Kira handbag ni macam poket doraemonlah tapi bezanya pintu suka hati tak ada dalam handbag. Lol! 

Macam aku, even aku tak pakai handbag, tapi aku pakai backpack. Fungsinya sama jugak, untuk letak barang. Let say if ko tiba - tiba sakit perut nak berak lettew sebab tadi time makan ko melantak habis, and ko try tanya aku, 'ko ada minyak angin tak?'. Ada. Nak yang mana satu, balsam gosok, minyak kayu putih or bla..bla? See? Banyak pilihankan? Macam first aid kit pun ada jugak. wuwuwu.. Sebab aku memang suka bawak minyak angin sebab aku cepat pening. Eh! banyaknya sebab, sebab tu la penyebab aku pening. Ok fullstop!Bukan minyak angin sahaja, malah dalam beg iolls ada minyak gamat, minyak batu and bla bla 
bla..

Itu baru bag aku, bag uolls?

From what I know, dalam handbeg ada ini:


1. Purse
2. Handphone
3. Compact powder
4. Eyeshadow
5. Mascara
6. Lip balm / lipstick / lip tint
7. Other makeup stuff from various brands
8. Sunblock lotion
9.  Hand and body Lotion
10. Tissue (wet or dry)
11. Pad
12. ..
13. ..
14. ..
15. ..
16. and so on....


Anyone wants to add? wuwuwu...



Pesanan dari perempuan gila tempe di atas :
Hati - hati dengan peragut. Place your bag at a safest  place.












Happy reading and thank you!





0 comments:

Post a Comment

Be nice, be yourself. Rude people suck.

Categories

Anybody's Here???

Let's Shout Out Loud Here!

From Other Website

 

Blog of Memories. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting