Pages

Wednesday, 1 May 2013

Beware with Google Webhp

Posted by Jade at 01:08
Assalamualaikum and good err...morning. And Happy Labour day!


Hari ni aku nak cerita sikit pasal google Webhp.Google Webhp ni adalah sejenis virus komputer yang kita akan dapat bila kita memuat turun sesuatu secara percuma atau meng'install' software dari untrusted sites. Bila kita dah ter'install' google Webhp ni, virus ni akan mengubah homepage kita kepada google.com/WebHP.


 Hari tu, aku ada install extension kat google chrome aku, masa tu aku tak perasan lagi homepage aku dah bertukar. Well, untuk pengetahuan readers yang disayangi, Google Webhp ni adalah FAKE/palsu Google site and is used as a landing page for searchou.com, searchab.com, search.privitize.com and many other malicious search engines. Bahaya tau tak! Nasib baik aku tergerak hati nak search pasal webhp ni. Kalau tak, cel*** laptop aku.








Selain tu, virus ni jugak akan randomly open windows or tabs to load this website, as well as generate pop-ups and fake errors. Also installed with this virus is a rootkit which can disable your PC’s firewall and other methods of security. Sangat bahaya. Kalau kita buka online banking ke, nanti kena hack. Ngeri sungguh. I hate bad hackers!


Dibawah ni ada cara-cara nak buang/remove virus dajal ini yang aku copy dari SINI. So kalau anda anda semua malas nak click link tuapa kata just scroll down dan tengok cara-cara remove benda alah ni.


Google Webhp Hijack - Virus Removal


STEP 1 : Uninstall ”Google WebHP” program from your computer

“Google WebHP” is installed on users computer with other free software, and in our case Google WebHP has installed three programs (Privitize VPNMagniPic, and toolbar for IE and Chrome), which we will need to uninstall.
1. Untuk uninstall Webhp program dari komputer korangsila click START, selepas tu pergi CONTROL PANEL dan klik UNINSTALL A PROGRAM.


2. Search dan UNINSTALL Privitize VPNMagniPictoolbar for IE and Chrome and any other unknown programs dari komputer korang.


Tapi korang mesti tahu, setiap komputer mungkin akan mempunyai nama program yang berbeza mengikut apa yang korang install. Kalau macam tu, korang search apa-apa program developed by Industriya.
Oleh sebab Google Webhp ni di install bersama program lain, so korang kena lah uninstall any unwanted program and unknown program.



STEP 2 :Remove the Google Webhp Residual damage from your Browser.


1. Remove Google Webhp from Internet Explorer

- Open Internet Explorer, click on the gear icon [Image: icongear.jpg] (Tools for Windows XP users) at the top (far right), then click again on Internet Options.




- In the Internet Options dialog box, click on the Advanced tab, then click on the Reset button.



  1. In the Reset Internet Explorer settings section, check the Delete personal settings box, then click on Reset.
    Internet Explorer back to its default settings
  2. When Internet Explorer finishes resetting, click Close in the confirmation dialogue box and then click OK.
  3. Close and open Internet Explorer.           


2. Remove Google Webhp from Mozilla Firefox

  1. At the top of the Firefox window, click the Firefox button, go over to the Help sub-menu (on Windows XP, click the Help menu at the top of the Firefox window), and select Troubleshooting Information.
    Firefox Troubleshooting Information
  2. Click the Reset Firefox button in the upper-right corner of the Troubleshooting Information page.
    Firefox default settings
  3. To continue, click Reset Firefox in the confirmation window that opens.
  4. Firefox will close and be reset. When it’s done, a window will list the information that was imported. Click Finish

3. Remove Google Webhp from Google Chrome

Click the Chrome menu Chrome menu  button on the browser toolbar, select Tools and then click on Extensions.
  1. Google Chrome Extensions
    In the Extensions tab, remove (by clicking on the Recycle Bin) the Privitize.comMagniPic and any other unknown extensions from Google Chrome.
    [Image: Google WebHP Chrome extensions]
    NOTE: Google WebHP may have added additional extensions which you will need to remove. We recommend that you remove any unwanted or unknown extensions from Google Chrome.

  1. Set Google Chrome default search engine from Google.com/WebHP to Google.
  2. Click the Chrome menu Chrome menu  button, then select Settings and click on Manage search engines in the Search section.
    In the Search Engines dialog that appears, select Google and click the Make Default button that appears in the row.
    [Image: Google WebHP browser redirect ]
    Search for Google WebHP in the Search Engines list, and click the X button that appears at the end of the row.
    [Image: Google WebHP Chrome removal]
  3. Change Google Chrome homepage from Google.com/WebHP to its default.
    Google WebHP has modified your Google settings to open their webpage whenever you start your browser, so we will need to revert this change.
    Click the Chrome menu Chrome menu  button, then select Settings and click on One the New Tab page in the On Startup section.
    [Image: Change Google Chrome homepage to its default]



STEP 3: Remove Google WebHP registry keys with AdwCleaner.



  1. You can download AdwCleaner from the below link. 
    ADWCLEANER DOWNLOAD LINK
     (This link will automatically download AdwCleaner on your computer)
  2. Before starting this utility, close all open programs and internet browsers.
  3. Double click on adwcleaner.exe to run the tool.
  4. Click on Delete, then confirm each time with Ok.
    Adwcleaner utility
  5. Your computer will be rebooted automatically. A text file will open after the restart.
  6. NEXT, double click on adwcleaner.exe to run the tool.
  7. Click on Uninstall, then confirm with yes to remove this utility from your computer.


Aku dah buat semua steps di atas. Alhamdulillah, so far tak ada apa-apa berlaku. Harap-harap tak ada apa-apa bad things yang jadik la. 


Free advice: Kita sepatutnya berhati-hati bila nak install softwares sebab selalunya a software installer includes optional installs, such as this Google WebHP hijacker. 
Be very careful what you agree to install.
Always opt for the custom installation and deselect anything that is not familiar, especially optional software that you never wanted to download and install in the first place. It goes without saying that you should not install software that you don’t trust.


Last words, kepada readers yang kurang tahu pasal malware,virus yang unexpected macam ni, korang kena berhati-hati lah eyk. Sekarang korang bolehlah check homepage korang kalau-kalau dah bertukar jadi Webhp. Semoga kita dijauhkan dari virus durjana ini.Am i to harsh? Virus ni lagi harsh!







Happy reading and thank you!

0 comments:

Post a Comment

Be nice, be yourself. Rude people suck.

Categories

Anybody's Here???

Let's Shout Out Loud Here!

From Other Website

 

Blog of Memories. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting