Pages

Sunday, 26 May 2013

No longer unemployed, yeah!

Posted by Jade at 01:00
                                                                Assalamualaikum



Hello cute girls and handsome boys! How are you today? I hope you are in pink of health. I'm sorry because I was so busy lately.


Eh, apesal aku tulis mukadimah ni macam nak buat surat tak rasmi untuk dihantar kepada kawan dari luar negara yang bertanyakan tentang kepelbagaian budaya di Malaysia versi bahasa Inggeris. *sila baca dalam satu nafas*. Aku selalu buat pendahuluan macam ni kalau buat informal letter masa form 3 dulu. Tolong aa cakap korang pun buat cam ni, buat malu ja kalau aku sorang-sorang yang buat cam ni. Letak idiom 'pink of health' nak bajet hebat lettew.


Well, well, well, aku tulis entri ni bukan nak bagi korang main points for this. Aku sebenarnya ada benda nak bagitau. Hari ni genap lebih kurang setahun aku mengganggur. Korang jangan pulak cari kat kamus dewan bahasa untuk maksud ayat/frasa 'genap lebih kurang' tu, ni aku cipta sendiri. Just now. Uolls tau tak apa perasaan menjadi penganggur? Best nau! Eceh. But now, I'm am no longer unemployed. Alhamdulillah.


Tapi study lagi best kan, untuk masa depan. Baru-baru ni aku check upu, dapatlah dip sains di uitm kk,Sabah. Oklah kan, daripada jadi penganggur untuk beberapa bulan/tahun lagi. Nak dijadikan cerita, aku sekarang tengah busy nak urus beberapa hal untuk mendaftar nanti. Persediaan kena rapi, dari tawau ke kk jauh maa..8 jam. Tapi kalau banyak pit stop boleh jadi 12 jam jugak.

Sorry kalau aku lambat update, janganlah remove aku. Sedih nau! Sorry jugak sebab tak sempat jenguk-jenguk blog kalian. Nanti aku cari masa. teehee :p


So, kalau ada sesiapa yang tahu pasal diploma sains tolonglah share dengan aku eyk. Nervous jugak nak study dip sains ni. Harap-harap bolehlah aku dapat keputusan cemerlang. Amiin.






Yang berjuang,

Asffa si budak nerd. Errkk! 
Muka macam nak nangis!














p/s: ni first entri aku guna laptop baru. 
p/s2: ceh! laptop baru pun nak bagitau korang haha!
p/s3: lapop aku windows 8, sapa terer sila beri tunjuk ajar!





Happy reading and thank you!

4 comments:

Aniq Bukhary on Wednesday, May 29, 2013 said...

Santai la penulisan blog nie. boleh plak aku senyum sorang2 depan lappy .. hehe. Oh ya, pinjam lappy baru ble?? :D

Asffa on Wednesday, May 29, 2013 said...

pinjam laptop? 1 jam rm 3.75. Boleh discount. teehee :p!

Iha Zaliza on Friday, June 07, 2013 said...

chaiyok2.. aku (rasa lg santai kalau bahasakan diri aku) je yg still melantak lg kat rumah, haha :P

Asffa on Wednesday, June 12, 2013 said...

Auuhhh! Thanks iha..baru dapat publish ur comment. I busy nauu!

Post a Comment

Be nice, be yourself. Rude people suck.

Categories

Anybody's Here???

Let's Shout Out Loud Here!

From Other Website

 

Blog of Memories. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting