Pages

Saturday, 1 June 2013

Goodbye May!

Posted by Jade at 23:48
                                                         Assalamualaikum



Masa buat medical check up pagi tadi, baru aku ingat hari ni 1st June. Rupanya bulan Mei is over. Days swiftly come and go. Aku tak perasan pun. Apalah aku ni. Jadi, aku pun berkira-kira nak buat entri la untuk hari ni. Rasanya dah lama aku tak update entri, last entri pun beberapa hari lepas. 


Aku paham perasaan kalian yang hampa setiap kali tak ada entri baru bila bertandang ke blog ini. Aisseehh. Bajet best lettew. Bercakap pasal bulan Mei, aku rasa bulan Mei adalah bulan yang aku paling busy setakat ni dan banyak juga benda yang berlaku dalam bulan Mei.





1st May ada hari pekerja.



2nd May pulak birthday kakak aku.






5th May : General Election.




12th May : Birthday Amy (my niece)


12th may jugak ada mother's day.


18th May : Birthday Adik aku yg paling kecik. Kecik la sangat, dah 16 tahun pun.



Pastu, aku tak ingat pulak tarikh keputusan upu, where I'll go to uitm to continue my study. Tarikh tragedi kapal karam di Sungai Rajang, Sarawak beberapa hari lepas pun aku tak ingat.




30th & 31st May ada pesta kaamatan.


Banyak lagi tarikh-tarikh yang aku tak ingat sebenarnya. Ni just hal-hal yang aku alert. Tujuan aku nak tulis entri ni pun bukan sebab nak review peristiwa-peristiwa di atas. Sebenarnya, saya isteri dia! Eh, tak. Tak. Bukan. Sebenarnya, aku sekarang dalam dilema.


Dilema aku adalah, adakah aku patut letak lagu dalam blog ni atau tak? Aku nak letak, tapi bila fikir balik, banyak jugak pembaca blog yang complaint pasal lagu dalam blog. Sebab, kalau kita tengah blogwalking, kan kena buka beberapa tabs. Kalau semua blog yang dibuka tu ada lagu, can you just imagine how the sings can blend together? Kalau widget lagu tu tak ada volume, tak boleh mute or stop.


Lagi satu, aku tak tau nak letak lagu apa. Kang nanti bila aku letak lagu Paramore, ada pulak peminat Inul Daratista yang tak puas hati dengan blog aku. Kalau aku letak lagu Greenday, nanti ada peminat Ogy tak puas hati. Last last, bila aku letak lagu A Day To Remember, Alesana, Caligulove, tak ada pulak orang nak bukak blog aku.


Aku tau, tiap-tiap orang ada taste masing - masing. Kadang-kadang, best jugak aku tengok blog orang lain yang ada pasang lagu, apalagi kalau dia letak zikir-zikir dan selawat. Aku pun terus berzikir dan berselawat. Dan secara automatik membatalkan niat untuk menganjing. Eh, aku tak pernah berniat seperti itu. Tidak!


Lupakan pasal letak lagu dalam blog. Ni ada satu benda aku nak bagitau kalian semua, aku rasa aku takkan update atau online sekalipun dalam masa seminggu, dua minggu ataupun sebulan. Biasalah, budak baru masuk u, mestilah sibuk dengan orientasi dan program-program lain. Aku pun tak tau bila lagi nak update entri. Korang tunggu je la. Kalau boring, bacalah entri yang lepas-lepas walaupun tetap tak menghilangkan rasa boring kalian haha! Kalau boring lagi, sila klik iklan yang ada di pelusuk blog ni, mesti tak boring sebab kalian sedang bersedekah dengan hati yang ikhlas. Banyak fadhilat bersedekah ni ye kawan-kawan. Disamping mendapat pahala, rezeki kita juga diperluaskan, panjang umur dan macam-macam lagi.

Jadi aku rasa, setakat ni sahaja entri aku hari ni yang tak ada kaitan dengan tajuk.



Goodbye May!










Happy reading and thank you!


4 comments:

Aniq Bukhary on Sunday, June 02, 2013 said...

1 peristiwa penting lg yg x sebut.. bulan may nie la saya follow blog nie.. Haha

Asffa on Sunday, June 02, 2013 said...

err...betul jugak. haha :p

Iha Zaliza on Friday, June 07, 2013 said...

takpe utamakan dulu hal yg lebih penting.. pstt bulan may jugak kita kenal.. heheh.. pasal lagu tu, tak salah pun nak letak, janji widget tak berat n ada button pause.. :)

Asffa on Wednesday, June 12, 2013 said...

hehe..betul jugak. tp tak yah letak aa.. "pstt bulan may jugak kita kenal.. ". like that statement. teehee..:)

Post a Comment

Be nice, be yourself. Rude people suck.

Categories

Anybody's Here???

Let's Shout Out Loud Here!

From Other Website

 

Blog of Memories. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting