Pages

Tuesday, 25 June 2013

Story Mory

Posted by Jade at 21:56
                                                   Assalamualaikum





Hello readers! 

Sementara aku ada sedikit masa terluang ni, baik aku post entri untuk blog aku yang bersawang ni. Aku tengah buat homework (roomwork barangkali), sambil online dan mendengar lagu Jejaka Idaman - Raja Emma yang kawan aku tengah dengar dari tadi. Seperti sambil menyelam minum air, terbatuk dan lemas rasanya aku sekarang ni. Hey! Kombinasi yang hebat kan? Maknanya, aku tengah buat beberapa kerja dalam satu masa.


Kata orang, hidup mesti diteruskan. Aku pon tak tau apesal tetiba aku cakap pasal hal ni. Yang pasti sekarang niaku dalam adaptation mode.  Sebagai freshie yang baru nak masuk sebulan, memang banyak benda baru yang akan aku jumpa kat u ni. Sebelum ni, di sekolah aku tak pernah tinggal di hostel. At all. Masuk u, for the first time, kena tinggal hostel. Apakah kau mengerti perasaan ku selama ini? Tapi tinggal di hostel ni not bad beb. Terus terang guwa cakap. Err..


Aku seorang yang sangat cerewet. Ntah apa yang aku nak cerewetkan pon aku tak tau. Begitu juga kalau hal berkaitan makanan. First week masuk sini, sakit perut memanjang. Aku memang cam ni, kalau tinggal di tempat baru, memang kena sakit perut. Same cases waktu aku join plkn dulu. Lagi teruk, sampai demam. Mungkin itu adalah respon aku terhadap persekitaran. Nak rebel lettew. Ceh, mana ada!


Pas tu, aku masih tercari - cari cara belajar yang efisien. Tak boleh aa buat macam kat sekolah dulu. Still in progress. I malu nau nak bertanya. NI lagi satu masalah, aku tak gheti nak bercakap depan orang. I ade darah gemuruh nau! Lagipun, kalau aku bercakap, memang orang susah nak paham. Tapi bukan sebab aku cakap slang bangla ke ape, aku cakap laju dan kemam. Tau tak kemam? Argh, buat -buat tau dah lah ey. That's why, aku lebih rela menyanyi kat atas pentas daripada berlakon. I can't act.


Pas tu..eerr..pas tu..



Baru aku ingat, aku tengah buat homework tadi. K lah. Nanti aku sambung.






   " PROCRASTINATION IS THE THIEF OF TIME "











Happy reading and thank you!

0 comments:

Post a Comment

Be nice, be yourself. Rude people suck.

Categories

Anybody's Here???

Let's Shout Out Loud Here!

From Other Website

 

Blog of Memories. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting