Pages

Thursday, 31 October 2013

Cute LUNAFLY!

Posted by Jade at 10:52 2 comments
Assalamualaikum...




Baru korang tau aku peminat K-pop? Chill la, best apa K-pop. Ehemm.. Hari tu aku ada watched 8tv, tapi ntah live show apa ntah. Guest diorg lunafly. First time aku tau kewujudan group lunafly ni. Arhh..kesian betul. Diorg bertiga ni sangat cool and mesra..ececeh, teo dengan yun paling comel. Lagu diorg pun best2, tak lah mcm lagu group gay korea yg lain. Aku lg suka boyband dr group yg tau dancing ja, macam suju. Geli aku tengok. Ok, dah cukup mengeji.






Yun, Teo and Sam
Super Hero! Best lagu ni.
Geli aku tengok Teo, mcm pompuan.






Jom dengar lagu One More Step dari Lunafly. One of my favourite. Jom nyanyi sama-sama dengan Lunafly dan aku yang CUTE ni..bahahaha..

Lyrics.


Neowa hamkke chareul masigo neowa hamkke yeonghwareul bogo
O! Igeon maldo an dwae
Nareul wihae hwajangeul hago meonjeo nawa nal gidarigo
O! Igeon jeongmal nollaun il
Barame nallineun neoui gin meorie
Nae mami heundeullyeo
Neoreul mannaneun maeil maeiri chukje
Hok sarajilkka bwa nun tteumyeon an boilkka bwa
Yeorin nae mam dallaejwo woo
Take one more step to my world
Dwitgeoreumchiryeo hajima
Say yeah yeah yeah yeah
Woah woah woah
Take one more step to my world
Oh one more step say yes sir
Say yeah yeah yeah yeah
Woah woah woah
(Rap)
I saw you looking over my way
Always same time same place every day
Going crazy in the burning sunshine
Now i know my lucky stars have aligned
Living it up in tokyo, miami, rio
But always wandering if you can be with me oh
Don’t ever leave me disappointed
Baby what do you say
Come on over here this is the time to play
Nae sone geonne jun mokahyang keopie
Haruga dalkomhae
Jigeum naegen maeil maeiri chukje
Seoroui ildeullo ne eolgul bol su eobseul ttaen
Haru jongil gunggeumhae woo
Take one more step to my world
Dwitgeoreumchiryeo hajima
Say yeah yeah yeah yeah
Woah woah woah
Take one more step to my world
Oh one more step say yes sir
Say yeah yeah yeah yeah
Woah woah woah
Jogeumssik naege dagawa jullae nega isseo cham joha
Nae modeungeol nege da jul geoya
Take one more step dagawajwo
Take one more step to my world
Where everything’s a big blur
Say yeah yeah yeah yeah
Woah woah woah
Take one more step to my world
Oh one more step say yes sir
Say yeah yeah yeah yeah
Woah woah woah
Take one more step to my world
Neo mani naui jeonbuya
Say yeah yeah yeah yeah
Woah woah woah
Take one more step to my world
Oh one more step say yes sir
Say yeah yeah yeah yeah
Woah woah woah


Read more: http://www.kpoplyrics.net/lunafly-one-more-step-lyrics-english-romanized.html#ixzz2jGRFFpVY 
Follow us: @kpoplyrics_net on Twitter | kpoplyricsnet on Facebook





Kalau anda tak kesah, aku nak letak lagu lunafly kat blog ni. Tapi, nanti ada pulak anti k-pop taknak baca blog aku. I'm in confusion. 







p/s: aku nak mandi, kalau layan blog ni lama2, tak mandi seminggu aku nanti.

Happy reading and thank you!





Wednesday, 30 October 2013

Random Post : Tukar Template Lagi

Posted by Jade at 10:07 0 comments
                                                     Assalamualaikum....





Aku tak suka warna kuning. Eh, sorrylah, awal-awal lagi aku telah menyatakan ketidaksukaan aku pada warna kuning. Sebab sebelum ni template blog ni warna kuning, aku pun tak sure kenapa aku pilih template tu. Gangguan ritma badan mungkin?



Lepas aku ternampak template blog kawan aku yang cute miut tadi, terus laju laju aku search cute template d google.Dasar manusia yang tak ingin melihat orang lain bahagia ka apa aku ni?! Then, terus tukar kpd yang sekarang ni. Tak cute pun.  Hahaha!


Sekarang aku masih bingung macam mana nak susun atur benda-benda dalam belog ni, nak buang sayang, tak buang menyemak. Arghh..membingungkan betul. Lantak laa kan..


p/s: aku rasa tak berguna betul post aku ni, nak tekan button delete tapi malas. Tekan publish je la kan. :p 




Happy reading and thank you!

Tuesday, 29 October 2013

Bukan Senang nak Senang

Posted by Jade at 15:30 3 comments
Assalamualaikum....



Aku hampir terlupa yang aku ni ada blog. Hari tu aku ada janji nak tulis pasal latihan yang aku cakap di entry yang ini kan. Begini kisahnya....


Pada 16 oct yang lalu, pagi2 lagi aku dah bertolak ke kota kinabalu untuk menjalani latihan intensif bakal komander (libk) siri 24. Sapa-sapa student uitm taulah komander tu apa kan. Kami mendaftar pada 17 0ct and the story begin...


Sapa yang dah jadi komander tu taulah macam mana rasanya jadi bk. Bukan senang nak senang. Bukan senang nak jadi komander rendah muda. Latihan ni diadakan selama 10 hari. Best dan seksa dan best! Hahaha...



Hai! Saya Komander Rendah Muda Nurol Asffarinah.
Aku tak sanggup nak letak gambar muka aku. Nanti korang tekan butang unfollow pulak. lol


Aku tak berani nak letak gambar aku wey, terlalu huduh untuk tatapan umum. Muka hitam berkilat macam lepas kena kiwi. Orang nak ngorat pon tak jadi. Sobs..sobss...


Wah! Pendek pulak entry kali ni, teringin jugak nak buat entry lagi pendek, ringkas, tepat dan padat. Lain kali laa kan. Sekarang aku tengah cuti sem, ada masa aku post entry lagi. Kbai!





Happy reading and thank you!

Categories

Anybody's Here???

Let's Shout Out Loud Here!

From Other Website

 

Blog of Memories. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting