Pages

Thursday, 14 November 2013

Random Post: Regret (with image)

Posted by Jade at 15:08

Assalamualaikum..






Guwa upset. Bengang. Semuanya sebab salah sendiri jugak. Kenapalah tangan guwa gatal! argh! If only I can back to that time. I'll correct all my wrongdoings. Menyesal betolll guwa. Uwaaaa! I can't forgive myself. Masih tak boleh terima hakikat. Benda ni tak sepatutnya berlaku. Apa lagi yang harus guwa buat untuk betulkan kesilapan lalu? Menangis sehingga kering airmata pun takkan dapat menebus kekesalan, kekecewaan dan kegalauan hati guwa. Sorry, guwa terhiperbola pulak..


Kepada anda semua, jangan pernah lakukan kesilapan seperti yang telah guwa lakukan. Nanti anda akan menyesal tak sudah. Tidur pun tak lena. Haish.. Benarlah kata pepatah, "sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian tak berguna lagi".



Kisah penyesalan guwa bermula apabila aku menghadapi masalah "unable to connect with internet acces". Meh guwa terangkan dengan lebih jelas dengan gambar. Ya, kaedah penerangan dan penjelasan dengan gambar lebih mudah berbanding hanya bercakap dan menulis.


PC setting in windows 8.


Maka, aku pun memulakan langkah dengan menuju ke Pc setting seperti pada gambar di atas. Mulanya, option Wi-Fi, time tu tak appear ditempat sepatutnya seperti di atas. Guwa pun jadi gelabah. Apakah laptop guwa bermasalah, rosakkah? Guwa pun cepat-cepat menuju ke paparan start.




Guwa punya paparan Start.



Sampai sahaja di situ, guwa pun meneruskan pencarian, mencari cara untuk menyelesaikan masalah Wi-Fi guwa yang tiba-tiba hilang entah ke mana. Guwa sangat kalut time  tu. Tak boleh berfikir panjang memandangkan guwa sangat menyayangi laptop guwa yang tercinta ini. Diharapkan, jodoh kami berkekalan.


Benda yang membuatkan laptop guwa berubah arah 360 degree dan
menyebabkan guwa menyesal seumur hidup.


Semasa pencarian tersebut, guwa terjumpa dengan benda yang guwa harapkan dapat menyelesaikan masalah yang guwa hadapi. Namun, malang tak berbau. Guwa dengan yakinnya menekan "Refresh you PC" kerana guwa sangkakan, benda ni cuma refresh pc ja, macam bila kita tekan F5. Harapkan pagar, pagar makan padi sehingga habis padi-padi guwa dimakannya. Kejam sungguh benda ini.


Nak tahu apa benda ni buat?


Dia remove semua application guwa yang penting dan selalu guna. Segala microsoft, google chrome, adobe reader, adobe lightroom, rainmeter, cyberlink youcam bla bla bla yada yada yada.... Pening guwa, pening! Jadi, kelmarin 13 October 2013, guwa busy nak reinstall semua application yang ter'remove tersebut. Yang bikin guwa bengang dan meyesal sangat adalah, microsoft dan cyberlink dan semuanya kena guna yang trial version. eh, celekeww lah trial version ni. Dahlah limited. Tekanan guwa. Uwaaa! Hancur luluh hati guwa mengenangkan kebodohan guwa terhadap windows 8 ni. Namun guwa akan tetap setia padanya. Mungkin ini suatu ujian buat guwa.



Dan desktop pun berubah.............




Desktop yang sudah tak seperti dulu


Habis gambar minion guwa diremove dari desktop background. Ni guwa dah buat balik, tapi tetap tak sama macam yang dulu. Mulai saat ini, guwa dah banned benda tu dari hidup guwa.



Inilah kisah penyesalan(dengan gambar) guwa yang menyayat hati Diharapkan anda tidak mengalami kemurungan seperti guwa. Walapun begitu, guwa bersyukur ke Hadrat Ilahi kerana guwa tak format terus laptop guwa. Itu lagi parah sebenarnya. Kalau jadi begitu, seriously, guwa bersumpah taknak pegang laptop lagi.


Dan sebab itu juga guwa tak post any entry semalam. Diharapkan anda memahami jiwa guwa yang tengah kacau sekarang. Eh, dahlah, guwa ingin menamatkannya disini. Marilah kita sama-sama berdoa agar kejadian seperti ini tidak berulang lagi.

Pesan guwa: Jangan ulangi kesilapan lalu guwa. Kalau tak ada ilmu, jangan pandai-pandai tekan sembarangan.



*kata ganti "aku" digantikan dengan "guwa" untuk mendapatkan feeling lebih. Maafkan aku kalau terganggu seperti anda membaca blog gangster paling gangster dalam dunia blog. 





Happy reading and thank you!

5 comments:

Aniq Bukhary on Thursday, November 14, 2013 said...

padan muka.. Haha. Jgn marah. *Kidding :D

Asffa on Thursday, November 14, 2013 said...

memang padan muka..haha..

aTieYusof Family on Thursday, November 14, 2013 said...

ahahha..biasa lah bah tu sis..kesilapan sllu terjadi...klu bab2 terdelete lagi lah buat kak tensen....hihi

Asffa on Thursday, November 14, 2013 said...

hehe..tu laa..skrg mash tension lg ni..:)

Admin on Sunday, November 17, 2013 said...

sabo sabo... pi minum dulu

Post a Comment

Be nice, be yourself. Rude people suck.

Categories

Anybody's Here???

Let's Shout Out Loud Here!

From Other Website

 

Blog of Memories. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting