Pages

Monday, 15 December 2014

[Giveaway] Hello From Canada

Posted by Jade at 16:23 5 comments
                                                    Assalamualaikum





Menarik je giveaway ni. Nak magnet fridge dari Canada tu!!!!!





click on the banner!





                                                                      Soalan :

                                               Apakah URL blog Doodles of Life? 


http://herlifemanual007.blogspot.com/






p/s: saya follower #139


Happy reading and thank you!
(jangan lupa klik link di ruangan What's HOT tu. Thanks!!)


xoxo

iniblogke 600 bloglist

Posted by Jade at 16:14 3 comments
                                                        Assalamualaikum




First segment of the day.



Kepada sesiapa yang berminat nak join, sila klik banner di atas. :)





Happy reading and thank you!

xoxo

Tuesday, 9 December 2014

Random Post: Hectic Weeks Finally Comes to An End

Posted by Jade at 11:59 0 comments
                                                           Assalamualaikum...





Hai beauties!


Dah lama aku tak menulis. Previous entries kebanyakannya pasal segmen. Hikhik..  Aku pun sebenarnya tak tau nak cerita pasal apa. That's why aku join segment. Ada jugakla benefit.

Dan post ni pun sebenarnya dah beberapa kali masuk draft. wakakaka! Sorrylah korang aku tak dapat update blog baru baru ni. Lepas exam hari tu  mana ada rehat, terus pegi gotong royong kemas makmal, pegi team building kat mersing, pas tu gotong royong bersihkan kolej dan esoknya balik rumah. Lepas balik, aku pegi 1 week observation (pre-clinical) pulak kat hospital, lepastu aku sakit pulak. Sekarang ada baik sikit. :)

Sepanjang minggu-minggu yang sibuk tu sempat jugakla aku reply comment and publishkan comment kalian. Lepastu aku jenguk link yang korang tinggalkan kat comment. Tapi tak sempat update entry. I am verry sorry kepada sesiapa yang tak terbalas komen, tak terfollow blog, tak terbalas kunjungan, nanti aku recheck k. Ooohh, lagi satu, kalau comment kat chatbox tu, sila tinggalkan link sekali k. Ok, apa lagi nak tulis eyh? Lama tak menulis, tetiba jadi awkward ler pulakk..haha.


Ooohh yaa, thanks kepada yang sudi follow blog aku ni walaupun aku tak ada response tapi korang tetap follow jugak. Terbaik lah orang. Ada certain yang aku dah follow back, ada lagi yang belum. I'll check it later jugak k.


Sekian...

izinkan aku tepekkan muka aku yang dah sunburn ke dalam blog ni. hahaha...






Happy reading and thank you!



xoxo






                     6 Times We Used Social Media For The Greater Good Of Malaysia

Saturday, 15 November 2014

Segmen Blogwalking by Flawless Sakura

Posted by Jade at 13:21 9 comments
Assalamualaikum :)


Maaf entry yang sebelum ni terpaksa dibatalkan sebab nya memang tak boleh and dilarang oleh Nuffnang. Minta maaf semuanya ye. Tapi takpe, kita tukar kepada Segmen Blogwalking dah alang2 tuh :) Thank you kepada info nya ye MNH SASTERA MELAYU

Syarat dia terlalu simple.


 Follow blog sakura :)

 Buat kan entry tajuk SEGMEN BLOGWALKING by Sakura.
 Copy & paste kan code bawah ni dalam entry awak awak. :)
 Dah boleh start blogwalking.
 Tinggalkan entry awak awak dalam ruang komen ni ok? 


So simple kan syarat2 dia. heee~ :) So boleh la ajak ramai ramai join. Boleh kenal :) Good Luck ! Senarai peserta nanti akan di update setiap hari sabtu, insyaAllah :)


Fi Hifzillah,
Wassalam.



Allhumma Solli'ala Saiyyidina Muhammad






Happy reading and thank you!




Wednesday, 12 November 2014

Segmen: Blogwalking by Syahirah Valiant

Posted by Jade at 19:30 17 comments
                                                          Assalamualaikum...








Hello beauties, how are you? Yeah..kemunculan aku kali ni untuk memberitahu beauties sekalian pasal Segmen: Blogwalking by Syahirah Valiant. Ira kata, this is the first blogwalking segment yang dia buat. So, jom kita join ramai-ramai. Syarat dia pun tak susah. :)


Sila klik banner comel ni.







p/s: Sambil-sambil tu, bolehlah bantu tuan blog klik link iniini, dan ini






Happy reading and thank you!



xoxo

Tuesday, 28 October 2014

Random Post: Exam Mode On!

Posted by Jade at 00:30 2 comments
                                                          Assalamualaikum






Marilah kita bermaafan sempena final examination aku pada 3rd November nanti. Bukan time raya jer boleh bermaafan kan? haha.. Sorry for not replying any comments. Ini pun taip entry with fast motion. Well, time is gold kan? I have to study. Nampaknya aku kena 'puasa' daripada online dan K-pop aah musim2 exam macam ni. hihiks! See ya after my final exam!










Till then.






Happy reading and thank you!


xoxo






You will be rewarded for visits from friends who click on your link from anywhere EXCEPT Facebook.

Monday, 20 October 2014

SEGMEN NAIKKAN FOLLOWER by WAWAABDULHADI

Posted by Jade at 20:21 13 comments

Allahumma salli `ala muhammadin wa`ala ali Muhammad.



Assalamualaikum w.b.t.




KLIK BANNER UNTUK JOIN!

CARA JOIN: 

1. Buat satu entri bertajuk "SEGMEN NAIKKAN FOLLOWER by WAWAABDULHADI"
2. Copy kod HTML yang disediakan di entri segmen. 
3. Follow blog wawa.  *wajib*
4. Tinggalkan komen anda di ruang komen bawah ini. 


ALERT! 
- Wawa akan update senarai peserta seminggu sekali iaitu hari Isnin. Setiap update dari wawa nanti beserta dengan link follow para peserta. So, nanti korang just klik link tu untuk follow peserta lain. 
- Wawa akan check satu persatu okay sebab nak elak daripada orang ambil kesempatan lain. 
- Sebarang pertanyaan, boleh PM wawa dekat sini Facebook . 


Mohon korang semua dapat support wawa ye. Selamat bersegmen!







Happy reading and thank you!



xoxo










Have You Seen What XPAX Wants to Give You for FREE for the Rest of Your Life? Yes, it's for REAL.






Channel Set Perfume Giveaway By Melangkau Garisan

Posted by Jade at 19:42 4 comments
                                                        Assalamualaikum...




Jom join giveaway ni!









1 set miniture perfume CHANNEL  gred 5A akan  diberikan kepada pemenang yg paling bertuah.

dan 20 orang peserta bertuah akan mendapat variety shawls!!
shawl ni random ye colors n size semua
ada yg akan dapat bawal , shawl biasa, wide shawl, butterfly shawl
giveaway shawls ni adalah permulaan untuk bisnes jualan pakain brand #denhanda

so, jom jom support GA MG and tag kawan kawan blogger yang lain juga tau

giveaway sampai 11.11.2014






Happy reading and thank you!
xoxo


         



                  Do You Know How Damaged Your Hair Is? Take this TEST.







Wednesday, 15 October 2014

C for Constipation

Posted by Jade at 11:09 0 comments
                                                                 Assalamualaikum..






Well, hello, good morning! 


Today I wannna tell ya about constipation. I know everyone is shy when talk about this matter. Don't be shy! 



What Is Constipation?

Constipation occurs when bowel movements become difficult or less frequent. The normal length of time between bowel movements ranges widely from person to person. Some people have bowel movements three times a day; others, only one or two times a week. Going longer than three days without a bowel movement is too long. After three days, the stool or feces become harder and more difficult to pass.
You are considered constipated if you have two or more of the following for at least 3 months:
  • Straining during a bowel movement more than 25% of the time
  • Hard stools more than 25% of the time
  • Incomplete evacuation more than 25% of the time
  • Two or fewer bowel movements in a week




What Causes Constipation?

Constipation is usually caused by a disorder of bowel function rather than a structural problem. Common causes of constipation include:
  • Inadequate water intake
  • Inadequate fiber in the diet
  • A disruption of regular diet or routine; traveling
  • Inadequate activity or exercise or immobility
  • Eating large amounts of dairy products
  • Stress
  • Resisting the urge to have a bowel movement, which is sometimes the result of pain from hemorrhoids
  • Overuse of laxatives (stool softeners) which, over time, weaken the bowel muscles
  • Hypothyroidism
  • Neurological conditions such as Parkinson's disease or multiple sclerosis
  • Antacid medicines containing calcium or aluminum
  • Medicines (especially strong pain medicines, such as narcotics,antidepressants, or iron pills)
  • Depression
  • Eating disorders
  • Irritable bowel syndrome
  • Pregnancy
  • Colon cancer
In some cases, lack of good nerve and muscle function in the bowel may also be a cause of constipation.




What Are the Symptoms of Constipation?

Symptoms of constipation can include:
  • Infrequent bowel movements and/or difficulty having bowel movements
  • Swollen abdomen or abdominal pain
  • Pain
  • Vomiting

Want to know more about foods that can cause constipation?





source:http://www.webmd.com/digestive-disorders/digestive-diseases-constipation



Happy reading and thank you!



xoxo















Categories

Anybody's Here???

Let's Shout Out Loud Here!

From Other Website

 

Blog of Memories. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting