Pages

Tuesday, 22 April 2014

Earth Day :)

Posted by Jade at 12:59 0 comments
                                                         Assalamualaikum





Having a good day today? Yeah! Today is Earth Day!


What are we doing to the environment?

For me, I've supplied more carbon dioxide for the tree to carry out photosynthesis. :) teehee..



Wednesday, 16 April 2014

Hijabzone7

Posted by Jade at 09:00 2 comments
                                                                   Assalamualaikum...





Waa....rasa macam nak fengsang bila tengok tudung yang ada jual kat Hijabzone7. Sampai meleleh leleh liur I nau! Arh, melampau betul kau aspa. Aku tak sure sama ada meleleh sebab tengok shawl atau tengok model shawl tu. Haha..



Oh my!


Nak tengok banyak gambar lagi boleh ke Instagram Hijabzone7


Tolong aa jangan cakap aku sorang je yang baru jumpa hijabzone7.buat malu je.  Hahaha..



Tuesday, 15 April 2014

Can't Stop - CN BLUE

Posted by Jade at 12:33 0 comments

CAN'T STOP - CN BLUE







Harue han beonman geudaen tteoollyeojwoyo miss you
Harue han beonman naneun ijeobolgeyo
Geugeotdo andwaeyo geugeotdo andwaeyo
Geugeotdo andoemyeon geureom nan eotteokhanayo
Geudae han madie naneun useoyo
Geoulcheoreom maeil sarayo
Naui haruneun geudaeui geosijyo
Can’t stop me now can’t stop me now
Geudaereul darmeun bom hyanggiga ajik chaneyo
Can’t stop me now can’t stop me now
Naneun meomchul su eomneyo i can’t stop loving you
Heutnallineun barame geudae tteoolla
Nun busin haessare geudae tteoolla
Naneun meomchul su eomneyo i can’t stop loving you
Han georeum dwiramyeon heorakhal su innayo miss you
Han georeum dwieseo naneun gidarilgeyo
Geugeotdo andwaeyo geugeotdo andwaeyo
Geugeotdo andoemyeon geureom nan eotteokhanayo
Geudae han madie naneun useoyo
Geoulcheoreom maeil sarayo
Naui haruneun geudaeui geosijyo
Can’t stop me now can’t stop me now.
Geudaereul darmeun bom hyanggiga ajik chaneyo
Can’t stop me now can’t stop me now.
Naneun meomchul su eomneyo i can’t stop loving you
Michin deut michil deut haneobsi bureuda bomyeon
Han beoneun dorabolkkayo
Can’t stop me now can’t stop me now
Geudaeman baraboneun nae mam ajik siryeoyo
Can’t stop me now can’t stop me now
Naneun meomchul su eomneyo i can’t stop loving you
Heutnallineun barame geudae tteoolla
Nunbusin haessare geudae tteoolla
Naneun meomchul su eomneyo i can’t stop loving you

Monday, 7 April 2014

GA Nurul Yui Collection

Posted by Jade at 22:55 3 comments
                                                   Assalamualaikum...





Well, hello again. Lama dah tak join Ga. Last join tahun lepas. Agak lama k. Sekarang rasa macam nak join semula. Jom join!






Nak join, klik pada banner.







Happy reading and thank you!

Birthday Girl! I Am 20 already ~ ~ ~

Posted by Jade at 21:53 0 comments
                       Assalamualaikum..






Thanks to all my friends and family that have wished for my birthday. Even though this is the worst birthday ever because I have to go through this long day alone. 

This is my 20th birthday, Alhamdulillah. I've been going through this far. 


Muka 19 tahun


My last paper will be on thursday, physics paper. Wish me luck. Thank you. xo

Saturday, 5 April 2014

One of my biggest problems is...

Posted by Jade at 00:49 0 comments
                                                        

                                                            Assalamualaikum..



Just a few hours ago I have just started my revision with biology. And I promise to myself that tonight I will update my blog after I finished it later or I will not even turn on my laptop. I have elated enough to love biology and so do chemistry and physics. Well, to me science is my world and the world is my science. I love it since I was a kid when my brother had always told me about the incredible scientific phenomenon happen in our life. Dengan izin-Nya of course.



A prove that I've done my revision




Unfortunately, a few minutes after I just started my revision, my friend came to my room and want to use my laptop. I stare at her,smiling  and said, " If I turn on my laptop, I will not look back on the biology book." What I said is coming true. Now, I here sitting in front my laptop, with several tabs of google chrome for fb, twitter, blogger page. Apparently, I'm wasting my time! 

This is one of my biggest problems that I can't handle until now. I need some motivation, inspirational people or anything that can boost my spirit to study harder. When I was at secondary school, I am one of the best students. I remember when I am in form 4 and form 5, I finished my time to study, study and study without even go socialize with others. I've never gone out with my friend until I studied here. I am the person who is can't stay away from family, but I haven't really gotten homesick when I was apart from my family. 


The next paper will be on Monday, April 7 2014. Yeah, it's my birthday. I will celebrate my birthday with bio paper. What a 'wonderful' moment. Hakhak!. And next week, I will go back home. Can't wait to go to the airport and arrive at Tawau safely. I really want to eat at home!


Sorry if this entry is not entertaining you. I'm is the person who doesn't know how to entertain people but like entertainment.



Happy reading and thank you!


Thursday, 3 April 2014

Here I Am ~ ~ ~

Posted by Jade at 15:49 0 comments
Assalamualaikum.....


Annyeong!!!!!




Perempuan seperti muscle girl di depan itu adalah aku.
Korang tahan jelah tengok gambar aku k. Aku paham...*sigh*



Aku change balik blog template. Lupa download yang sebelum ni punya template, tak dapat tukar balik Huwarrgghhh!. Nasib akulah kan. Aku ingat nak tukar template yang lebih matured sikit, well next week aku kan dah nak 20 tahun. Mak, tuanya aku! Lastly, template ni jugak aku tukar..ndak apalah~~~~


Dalam beberapa minggu ni banyak benda dah jadi. Jangankan cakap beberapa minggu, beberapa hari selepas wajadiri pun banyak benda dah jadi. Aku boring weyh tak ada training malam - malam. Malam ku kosong tanpa training. Rindu anda sekalian...muahahaha. Eceh..kalau tak ada training baru terasa kosong, sebelum ni kaulah yang malas pergi training, pleaselah! Dan beberapa malam yang sudah aku asyik dengar lagu korea memanjang especially ss501.



SS501

Sebenarnya aku gila nak tengok makhluk ni singing and dancing,


Namun kegilaanku terhadap ini takkan pernah reda...terutamanya..

........Jung Yong Hwa! Aku die hard fan dia ni! Sabo jelah..

Sorry kpop haters, terlebih pulak aku post pasal mereka. Bahaha... Aku bukannya apa, excited lelebih je sebab dah lama tak update. Semangat nak update dah ada, cuma idea pula tak ada. Kalau idea menganjing aku ada banyaklah!

Sekarang ni aku terlebih fokus dengan twitter and fb je. Mungkin sebab twitter boleh post simple2 tak macam belog. Aku kalau tak buat karangan satu page tak best rasanya nak update belog. Last2, takyah update. Itulah konflik dalaman yang aku lalui jika aku sudah menaip perkataan "blogger" pada papan kekunci komputer ribaku, pada enjin carian google. Ececeh... In other words, tak terupdate lah belog aku.


Besok aku ada paper lagi, math pulak tu tapi chill la, rileks jap. Aku dah naik gila asyik buat math beberapa hari ni.. Lepas esok, tinggal paper bio and physics je lagi dan aku akan terus blah dari hostel. Aku dahlah dah lama tak balik rumah. Commercial break yang latest pun aku tak tau. Sedih betul! Dan lagi sedih lagi bila aku baru tau pasal MH370 selepas beberapa hari hilang. Sedih tak sedih. Rupanya they're missing on 8 March hari tu. 1-2 hari pastu baru aku tahu berita sebenar. Aku sedih jugak benda ni berlaku kapada negara kita. Dahlah tahun lepas pasal kes tentera sulu serang kampung tanduo, tahun ni pasal MH370 pulak. Tabah beno rakyat malaysia eyh..

Tapi yang tak bestnya pasal malaysian ni adalah, kita suka buat spekulasi sendiri. Bila dah jadi something, maka ramailah judges di luar sana yang menunjukkan bakat terpendam. Well, aku tak nak komen banyak-banyak. Just pray for them and for our country. I bet, praying is much better than keep pointing to the others. Ini kuasa Allah, beyond our limit. Sedarlah sikit kita ni cuma hamba.


Rasanya tu je pada hari ni. Aku nak sambung balik buat math. Sambung peningkan kepala, esok lepas paper dah boleh bakar kot paper math sekalian. Hakhakhak!





Annyeong!

Yong Hwa cakap bye bye!


Happy reading and thank you!

Categories

Anybody's Here???

Let's Shout Out Loud Here!

From Other Website

 

Blog of Memories. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting