Pages

Tuesday, 27 May 2014

Blogwalking! :)

Posted by Jade at 13:33
                                                          Assalamualaikum...





Aku dah lama tak blogwalking. Aku dah lama tunggu entri dari kak fatin liyana. Waa! I love to read her entries. Berkali kali sebab best dan tak bosan. Tak macam entry aku, aku baca sendiri pun rasa tak best. Uwaa...I was born to be a reader, not blogger.. Aku harus menerima takdir ini, walau sakit hati..wuwuw..

Sekarang ni aku tengah blogwalking, aku main hentam ja mana mana belog, then aku baca. Tapi problemnya aku ni adalah, aku selalu blogwalking tanpa meninggalkan sebarang jejak. Terus hilang dari radar yer, without a trace.

Hari ni, sambi ditemani lagu Turbo - Twist King, aku berblogwalking sampai lebam sebab tak lama lagi cuti sem nak habis. Jadi sebelum cuti habis, aku kena la berabis buat segala galanya. Agak psycho perempuan ni hahaha

Ok, sebenarnya aku nak bagi tips blogwalking yang aku fikirkan agak berkesan. Walaupun aku tak buat sebab malas. Perempuan ni pun agak pemalas juga bahahaha


TIPS BLOGWALKING 

a) Firstly, paling penting adalah kena tinggalkan link belog kat shoutbox atau komen blog yang korang tengah terjah. So that the owner bolehlah usha balik siapakah gerangan yang menerjah blog dia. Sambil sambil tu bolehlah mencari atau berkenalan dengan bakal jodoh  rakan blogger yang lain. Jangan jadi macam aku yang kurang mesra ni. Hikhikhik..

b) Kalau rajin, bolehlah join segmen atau giveaway yang sedang berlangsung di mana-mana blog yang telah korang terjah tadi. Kalau bernasib baik dapat menang kan best. Jangan lupa share dengan aku.

c) Selain tu, kenalah puji-puji sikit, tak salah kan memuji, asalkan ikhlas. Ingatlah bahawa ikhlas tu umpama semut hitam yang berada di atas batu hitam dimalam yang kelam. Ehemmm..

d) Jangan lupa tengok nama blog or url blog tersebut. Jangan main klik sesuka hati, nanti terklik blog yang bukan bukan boleh mendatangkan bahaya. Hikhik..korang paham paham sendirilah blog yang macam mana aku maksudkan ni.

e) Lagi satu, kalau tengah blogwalking, jangan lupa perlahankan volume speaker korang. Aku pernah terkejut beruk sebab terklik link blog yang letak lagu. Berbuih mulut terkejut bahahaha..




Rasanya ni je lah tips yang dapat aku kongsikan, aku pun tak expert pasal ni lgi. Ni sebenarnya tips for beginner macam aku.



Bye!



Happy reading and thank you!

0 comments:

Post a Comment

Be nice, be yourself. Rude people suck.

Categories

Anybody's Here???

Let's Shout Out Loud Here!

From Other Website

 

Blog of Memories. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting