Pages

Monday, 23 June 2014

UITM dan aku Part II

Posted by Jade at 12:42 2 comments
                                                              Assalamualaikum...








Well, hello..

Tak sangka ada entry UiTM dan aku part II. Kenapa ada part II? Dalam entri kali ni aku nak cerita sikit about what happen to me on the second semester of my diploma. 


Masa part 2 ni, aku agak aktif sikitlah. Ada join beberapa aktiviti kat u, sebab aku tak suka bersantai-santai je kat bilik. Aku punya schedule akan full dari jam 6 pagi sampai 12 malam, weekdays. On weekend, kerja mau jalan memanjang.. Betul la orang cakap, zaman2 study memang best.

Oh ya, pasal aktiviti tu, yang aku ada join like organizing dinner for faculty of applied science, organizing PERKAD (pertandingan kawad), LIPB and paling banyak aku luangkan masa adalah latihan wajadiri nasional. Pasal perkad dan wajadiri tu aku ada cerita sikit sikit kat sini.

So, firstly pasal dinner. Aku taklah terlibat sangat dengan dinner ni. Mungkin sebab kami ramai. Task aku adalah menghias tapak dinner tersebut. Kena panggil tapak sebab kami buat dinner outdoor. 



Outdoor dinner



Theme : Masquerade



Dearest Classmates




Lepas dinner pulak, turn tts part 2 pulak organise PERKAD or pertandingan kawad dan jalan lasak dengan kerjasama tts part 3. Rasanya aku tak ada gambar semasa hari kejadian. Busy kan..haha..kerja aku bahagian keceriaan. Menghias lagi. Aku tak kreatif tahu tak?!! Tapi aku jugak runner. Best jadi runner. Main2 dengan walkie talkie, berlari sana sini. Yeah, aku suka lari. Kejap jadi medic, kejap jadi keselamatan. Kalau ada apa2 program, aku choose akan jadi runner jer. hehehe..




LIPB, memang banyak kontroversi terutamanya di kalangan budak part 1. Wajadiri pulak, alhamdulillah, kami ada menang beberapa kategori. Nak tahu cerita selanjutnya? Inshaallah dalam entri akan datang....







Dearest Kwang soo..erkk!


Happy reading and thank you!!

Thursday, 5 June 2014

Random Post : I Need To Change It!

Posted by Jade at 08:00 2 comments
                                                                 Assalamualaikum..




As you know from my previous entries, I've joined many segments, giveaways like thisthis and this. All this segment makes me to take a look on the other blog. I like blogwalking, but sometimes when I look at others blog, it'll make me feel yeah! a little bit upset..miahaha..ya know why?


Ok, dah takyah speaking lagi. Kau dah kenapa asal upset sikit je nak speaking. Bahaha.. Aku bukannya apa, aku suka tengok blog-blog comel omjaayyy anyonyonyonyong tak tahan sampai nak tukar blog dengan diorang! (baca dalam satu nafas).


Aku rasa blog akulah yang paling hudoh, bersepah, buruk, tak update dan buruk dan buruk hingga menyebabkan aku tak nak tengok blog aku sendiri lepas tengok blog blog korang yang comel comel belaka.


A special thank you to all who's had visited my blog, commented, followed and viewed. Anda memang comel seperti blog anda yang comel!


And, I think, I Need To Change It! Change my blog to be more cute like yours ~ ~ ~








Happy reading and thank you!



Wednesday, 4 June 2014

Random Post: Facebook, Facepalm @_@

Posted by Jade at 12:27 0 comments
                                                          Assalamualaikum





Aku kalau nak kata selalu, tak lah jugak. Tapi semenjak cuti sem 2 bulan ni, hari-hari aku bukak fb. Aku suka fb aku, my facebook wall dipenuhi dengan artis k-pop,runningman, page lawak etc. Jadi taklah aku stress menghadap wall fb aku yang dipenuhi dengan status pelik pelik dari orang lain.

Nak dijadikan cerita, pagi tadi, aku bukak ar fb, saja nak belek-belek page Republic of Tawau. Ni yang aku jumpa.                                             

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-





Me : Facepalm @_@


Yang ini juga

-
-
-
-
-


Facepalm @_@ lagi


Dan yang ini



Kalau untuk student, 'di akhir bulan ' tu tukar jadik 'di akhir sem'.



Aku ingat nak tempek je gambar ni kat dalam satu post yang bertajuk " Wordless Wednesday". Tapi kedengaran agak cliche, dan aku tak suka benda cliche. Maka tajuk diatas aku ubah menjadi random post..hikhikhik.




note: dah lama aku tak buat random post, nak dekat setahun kan?















Happy reading and thank you!

Tuesday, 3 June 2014

Segmen Blogwalking By Ain Eddihar

Posted by Jade at 14:37 5 comments
                                                              Assalamualaikum...



  Jom join segmen ni pulak!




Klik banner untuk join.










Happy reading and thank you!

Giveaway 1st Anniversary Yana & Dean

Posted by Jade at 14:16 4 comments


1 Jun 2013 ~ 1 Jun 2014 : 
Dengan ini Yana Pink Blossom melancarkan Giveaway [3] : 1st Anniversary Yana & Dean. Giveaway ni dianjurkan sempena menyambut genap setahun usia perkahwinan Yana & Dean. 


[ Klik Banner Untuk Join ]


SENARAI HADIAH :-

5 buah Al-Quran + DVD (Tafsir + Tajwid) x 5 pemenang (Random.org)
Cash RM20 x 1 pemenang (Top Referral)
Cash RM20 x 1 pemenang (Ucapan Paling Kreatif & Menarik)


UCAPAN UNTUK YANA & DEAN :-

“Barakallahu lakuma, wa baraka ‘alaikuma, wa jama’a bainakuma fi khair” 
(maksud: Semoga Allah memberkati kalian berdua dan memberkati atas kalian berdua, dan menghimpunkan kalian berdua dalam kebaikan). 



PRINTSCREEN









*Nota : Semoga bloggerista semua sudi support GA ni dan mendoakan yang terbaik buat kami Yana & Dean. Semoga dengan doa-doa daripada kalian, impian Yana & Dean akan tercapai. Insyaallah.



Sunday, 1 June 2014

Segmen Blogwalking By Izzati Amira

Posted by Jade at 20:56 26 comments
Assalamualaikum w.b.t

[ tekan banner untuk join ]

Aktiviti : Happy Blogwalking

Pemenang.
1st & 2nd Top Referral : Washi Tape 1x ( sorang satu  atau sorang dua maybe?? heee. )
4x Random :  '19Capri' button badge 1x

Tamat : 17 Jun 2014

Selamat join !


Categories

Anybody's Here???

Let's Shout Out Loud Here!

From Other Website

 

Blog of Memories. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting