Pages

Monday, 23 June 2014

UITM dan aku Part II

Posted by Jade at 12:42
                                                              Assalamualaikum...








Well, hello..

Tak sangka ada entry UiTM dan aku part II. Kenapa ada part II? Dalam entri kali ni aku nak cerita sikit about what happen to me on the second semester of my diploma. 


Masa part 2 ni, aku agak aktif sikitlah. Ada join beberapa aktiviti kat u, sebab aku tak suka bersantai-santai je kat bilik. Aku punya schedule akan full dari jam 6 pagi sampai 12 malam, weekdays. On weekend, kerja mau jalan memanjang.. Betul la orang cakap, zaman2 study memang best.

Oh ya, pasal aktiviti tu, yang aku ada join like organizing dinner for faculty of applied science, organizing PERKAD (pertandingan kawad), LIPB and paling banyak aku luangkan masa adalah latihan wajadiri nasional. Pasal perkad dan wajadiri tu aku ada cerita sikit sikit kat sini.

So, firstly pasal dinner. Aku taklah terlibat sangat dengan dinner ni. Mungkin sebab kami ramai. Task aku adalah menghias tapak dinner tersebut. Kena panggil tapak sebab kami buat dinner outdoor. 



Outdoor dinner



Theme : Masquerade



Dearest Classmates




Lepas dinner pulak, turn tts part 2 pulak organise PERKAD or pertandingan kawad dan jalan lasak dengan kerjasama tts part 3. Rasanya aku tak ada gambar semasa hari kejadian. Busy kan..haha..kerja aku bahagian keceriaan. Menghias lagi. Aku tak kreatif tahu tak?!! Tapi aku jugak runner. Best jadi runner. Main2 dengan walkie talkie, berlari sana sini. Yeah, aku suka lari. Kejap jadi medic, kejap jadi keselamatan. Kalau ada apa2 program, aku choose akan jadi runner jer. hehehe..




LIPB, memang banyak kontroversi terutamanya di kalangan budak part 1. Wajadiri pulak, alhamdulillah, kami ada menang beberapa kategori. Nak tahu cerita selanjutnya? Inshaallah dalam entri akan datang....







Dearest Kwang soo..erkk!


Happy reading and thank you!!

2 comments:

ZUKI DIN on Saturday, July 05, 2014 said...

as salam. nostalgia sungguh masa study dulu2. abe kie belajar di UM. buat TESL. oklah, abe kie follows your blog. no 68. tq

Asffa on Sunday, July 06, 2014 said...

thanks abe kie!

Post a Comment

Be nice, be yourself. Rude people suck.

Categories

Anybody's Here???

Let's Shout Out Loud Here!

From Other Website

 

Blog of Memories. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting