Pages

Friday, 8 August 2014

New place, course, friends and etc...

Posted by Jade at 19:34
                                                       Assalamualaikum...




Err...cemane aku nak start nih Tetiba writer's block pulak..ngahaha. Namun begitu, aku harus gagahkan jari jemari ini untuk menaip kerana dah lama tak update. I'm quite busy nowadays.. wuwuwuw. 
Sebelum tu, aku nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua. Gambar raya tak ada, aku tak raya tahun ni.Gambar jamuan raya hari tu ada la.



Aku sebenarnya bukan student UiTM lagi, sedih nak mengaku namun itulah hakikat. UiTM tetap dihatiku k. Hehehe..kau dah kenapakan, nak jiwang jiwang bagai. Tampar kang! Aku dah quit UiTM dan sekarang ni sudah rasmi menjadi warga Kolej Sains Kesihatan Bersekutu Johor Bahru yer kawan-kawan. Yer, JOHOR BAHRU. Aku tak pernah sampai sini, weh! First time!!


Semuanya bermula apabila kakak aku apply latihan separa perubatan spa tahun 2012. Time tu aku belum masuk UiTM lagi, aku menjadi penganggur terhormat selama 1 tahun. Aku pegi interview pada bulan October, but I failed my first interview. Hikhik..then, on 2013, ada panggilan interview untuk latihan yang sama, but time tu, aku tengah final exam kat UiTM, paper math kot.


Dan, pada 21 april 2014, aku pegi interview sekali lagi untuk latihan separa perubatan. And now, here I am. Alhamdulillah, I managed to get this course, but it is not my first choice's course. I didn't know anything about this course, and didn't know that this job is actually exists. But now, I start to fall in love with it.


Orang tua-tua kata, tak baik taip entri panjang-panjang. So, next time aku ceghita lagi.



Mata kuyu memang asli. Sila abaikan.






Salam sayang dari saya..eh, macam geli pulak.

Happy reading and thank you!!




0 comments:

Post a Comment

Be nice, be yourself. Rude people suck.

Categories

Anybody's Here???

Let's Shout Out Loud Here!

From Other Website

 

Blog of Memories. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting