Pages

Friday, 23 January 2015

Bahasa

Posted by Jade at 19:22 0 comments
                                                        Assalamualaikum..








I'm not an English teacher or 'cikgu bahasa melayu'. But today, I want to write about 'Bahasa'.


Haha..saja je buat intro dalam bi, last2 aku tulis malay jugak.Ntahla, tadi ingat nak tulis dalam bi, tapi nanti orang malas nak baca, maka aku batalkan niat tersebut. Amacam? Kukuh tak reason aku?.hiks hiks.. 

Tau tak bila first time aku sampai sini (jb), aku ada masalah dengan bahasa. Well, aku dahlah cakap lelaju pastu kemam pulak tu dengan slang sabah skali. Hambek kau, orang sini tak paham. Kena lagi roommate dari terengganu, lagila macam ayam dengan itik. @_@

Waktu awal-awal sampai kat sini dulu, aku kena cakap berulang-ulang sampai diorang paham. Kadang kadang fed up jugak aku kena cakap banyak kali, tambahan pula (penanda wacana) aku ni malas nak bercakap. Mulut berat semacam. Pastu package pulak dapat toiletmate dari batu pahat ngan bachok..haha. Banyak bahasa aku boleh belajar. mihmih *_*


Sebenarnya, aku ada beberapa experience pasal bahasa ni. Ni nak habaq kat hang yang mana yang ceq ingat ja.



Cerita pertama

Masa nak register apartment kat Genting Highland. Yang pegi time tu aku, adik2 aku, kakak, mak, abang and SIL. Bila tiba depan kaunter, abang aku ada lah berdialog dengan auntie (chinese) kat kaunter tu. Tapi aku dah lupa plak dialog apa. Pastu tu auntie tu cakap dia tak paham. Dia cakap, "sorryla, bm takda, english takda". huahua! Jadi auntie tu tengah cakap bahasa apa sekarang? Dia cakap dia memang original from China. But she can't speak english or malay. Sikit-sikit tu bolehlah. Parok dah ni. Macam mana dia boleh bertugas kat kaunter pulak. Nasib baik dapat jugak apartment yang kitorang nak setelah berhempas pulas explaining and cursing to the auntie. Bahaha.. Anyway,dia tak paham bila kena curse. hakhakhak!


Cerita II

Aku dengan sorang lagi kawan aku, syl nak pegi shopping kat centrepoint, kk (kalau tak tau centre point kk, sila google). Masa dalam bas, aku perasan dua orang yang duduk seat depan kami ni bertutur dalam bahasa asing. Aku pun try dengar dengan teliti, rupanya diorang tengah cakap bahasa tagalog. Ooh, foreigner from Philippines, kata hatiku.

Dalam perjalanan tu, aku tengok diorang tengah belek-belek map. Aku pun curious diorang nak pegi mana. Macam nak tegur jee. Aku nampak kepala yang sorang tu dari belakang macam ada "shape2" Jericho Rosales je. Adakah itu dia? Kenapa naik bas? 

Dah sampai kat bus stand, aku dan syl pun turun. Aku tengok dua orang foreigner tu tengah berdiri kat situ sambil belek belek map dengan muka confuse. Dalam hati aku, kalau diorang tanya nama tempat aku nak cakap "Oh so sorry, I don't know this place. Well, this is not my hometown :)". Lepastu tiba-tiba diorang tegur kami. Then asked, " Excuse me, where is this place?" sambil tunjuk map yang bertulis 'centre point'. Aku pun dengan excitednya jawab, "Eh, we want to go there too! Let us show you where is it!" Pastu aku explain la kitorang sekarang berada kat mana. Syl diam je sebab dia orang bintulu, tak biasa sangat dengan kota kinabalu.

Jadi, kitorang berempat pun jalan menuju ke cp. Aku tanyala foreigner tu buat apa kat kk, diorang cakap "jalan-jalan". Dua kali aku tanya. Rupanya dia cakap bahasa melayu. Cis! Pandai kau kenakan beta ya. Rupanya diorang pernah bekerja di indonesia sebelum ni. Sekarang diorang transfer ke malaysia



Ok, lepastu aku rasa cerita aku macam takde point je. Haha! Aku rasa looser gilaaaa sebab tak reti nak bercerita. Sebenarnya aku ada banyak lagi nak cerita tapi dah malas sebab tak reti nak olah. Nampaknya aku kena tingkatkan communication skill aku. %_%


Nak dipendekkan cerita, kita perlu belajar bahasa-bahasa lain jugak. Learn a different language is actually good and essential for our self improvement and to make us easier to communicate with others. Taklah nanti bila nak communicate jadi macam ayam dengan itik. Tak pun kena cakap ulang-ulang sebab orang lain tak paham apa kau cakap. Haha..aku la tu.


Dah lepas ni aku nak belajar bahasa korea pulak..






Happy reading and thank you!




xoxo







Wednesday, 21 January 2015

Segmen : Happy Birthday Syahirah Valiant

Posted by Jade at 22:37 0 comments
                                                    Assalamualaikum...





Hello. Aku suka la Syahirah Valiant ni. Selalu inivite aku bila dia ada buat apa2 segmen, contest etc. walaupon aku tak pernah menang bahahaaaaa. Kadang-kadang aku lupa jugak bila dia invite. Mintak maaf yeerrr..

Segmen kali ni sempena hari jadi Syahirah.



Nak join? Klik banner di atas!





Syarat Simple :

1. Follow blog Ira  *kalau tak nak pun takpe*

2. Klik SINI & SINI  *sampai habis loading tau*

3. Join GROUP Ira & like Fanpage  (ada dekat sidebar)  

4. Buat entri yang bertajuk " Segmen : Happy Birthday By Syahirah Valiant "

5. Tempekkan banner dalam entri korang dan backlinkkan.

6. Dalam entri korang tu, korang letak la kata-kata semangat atau apa2 je sempena birthday Ira. Ni untuk motivasi diri Ira sendiri. Kalau tak nak letak pun takpe. Tak paksa :)

7. Dah siap? Hantar link dekat komen je k :)

8. 10 orang blogger bertuah akan Ira masukkan dalam special bloglist Ira k.


Due Date : 05 January 2015 - 29 January 2015



" Happy birthday! Hope you'll enjoy your life, be happy, be positive, be a loving person and may God bless you and your family".







Happy reading and thank you!

xoxo


Tuesday, 20 January 2015

"Unable to connect to the proxy server " ????

Posted by Jade at 22:29 2 comments
                                                      Assalamualaikum...







Wah. Aku rasa seperti baru lepas buat comeback pulak. Aku rasa ni la masa paling lama aku tak update blog. Kesian korang asyik tengok entry yang sama tak bertukar. mihmih *_*
Okaylah, untuk melepaskan kerinduan korang terhadap iolls, maka iolls buat satu entry hari ini.


Beberapa hari lepas, semasa jiwaku meronta ronta nak online guna laptop (handphone baru, laptop dilupakan), bila aku nak guna chrome, tiba tiba dia paparkan benda ni...


      " Unable to connect to the proxy server "

Aku pun jadi bingung seketika. Mengapa perkara ni harus terjadi kepadaku. Rupanya, ini adalah disebabkan oleh malware yang menjangkiti browser kita. Ya kawan-kawan. MALWARE. Kalau tak paham malware gi tanya pakcik google. Senang cerita, virus, trojan, worm, horses dan yang seangkatan dengannya adalah malware.


So, macam mana kita boleh dapat malware ni?

Selalunya, bila kita install something or klik link yang mempunya malware ni. Sila berhati-hati sebelum tekan button "agree" bila install something.

Ok, dibawah adalah guide untuk remove benda ni. Iolls copy paste dari website ni je sebab malas nak taip balik.


Sila baca sampai habis. Jangan baca separuh separuh pulak. Nanti tak hilang malware tu. -_-
Happy trying!




How to remove “Unable to connect to the proxy server” (Virus Removal Guide)




STEP 1: Restore the default proxy settings to your machine

  1. Open Internet Explorer, click on the “gear icon” IE Icon Gear in the upper right part of your browser, then click again on Internet Options.
    [Image: Internet Options in Internet Explorer]
  2. Click the “Connections” tab, and then click “LAN settings“. Remove the check mark from the “Use a proxy server for your LAN” box.
    Remove Use a proxy server for your LAN
If you are still seeing the “Unable to connect to the proxy server” error, then you will need to download “MiniToolBox” (click to download). Double click on the program to start it, then click on “Select All”, and then click on the “GO” button.
Run MiniToolBox Fix

STEP 2: Remove Unable to connect to the proxy server adware from Internet Explorer, Firefox and Google Chrome with AdwCleaner

The AdwCleaner utility will scan your computer and web browser for the “Unable to connect to the proxy server” malicious files, browser extensions and registry keys, that may have been installed on your computer without your knowledge.
  1. You can download AdwCleaner utility from the below link.
    ADWCLEANER DOWNLOAD LINK (This link will open a new web page from where you can download “AdwCleaner”)
  2. Before starting AdwCleaner, close all open programs and internet browsers, thendouble-click on the AdwCleaner icon.
    AdwCleaner Icon
    If Windows prompts you as to whether or not you wish to run AdwCleaner, please allow it to run.
  3. When the AdwCleaner program will open, click on the “Scan” button as shown below.
    AdwCleaner scan button
    AdwCleaner will now start to search for the “Unable to connect to the proxy server” adware that may be installed on your computer.
  4. To remove the “Unable to connect to the proxy server” malicious files that were detected in the previous step, please click on the “Clean” button.
    Remove Unable to connect to the proxy server with AdwCleaner
  5. AdwCleaner will now prompt you to save any open files or documents, as the program will need to reboot the computer. Please do so and then click on the OK button.
    AdwCleaner removing malware

STEP 3: Remove Unable to connect to the proxy server browser hijacker with Junkware Removal Tool

Junkware Removal Tool is a powerful utility, which will remove Unable to connect to the proxy server virus from Internet Explorer, Firefox or Google Chrome.
  1. You can download the Junkware Removal Tool utility from the below link:
    JUNKWARE REMOVAL TOOL DOWNLOAD LINK (This link will automatically download the Junkware Removal Tool utility on your computer)
  2. Once Junkware Removal Tool has finished downloading, please double-click on the JRT.exe icon as seen below.
    [Image: Junkware Removal Tool]
    If Windows prompts you as to whether or not you wish to run Junkware Removal Tool, please allow it to run.
  3. Junkware Removal Tool will now start, and at the Command Prompt, you’ll need to press any key to perform a scan for the Unable to connect to the proxy server malware.
    [Image: Junkware Removal Tool scanning for Unable to connect to the proxy server virus]
    Please be patient as this can take a while to complete (up to 10 minutes) depending on your system’s specifications.
  4. When the scan Junkware Removal Tool will be completed, this utility will display a log with the malicious files and registry keys that were removed from your computer.
    [Image: Junkware Removal Tool final log]

STEP 4: Remove Unable to connect to the proxy server pop-up virus with Malwarebytes Anti-Malware Free

Malwarebytes Anti-Malware Free uses industry-leading technology to detect and remove all traces of malware, including worms, Trojans, rootkits, rogues, dialers, spyware, and more.
It is important to note that Malwarebytes Anti-Malware works well and should run alongside antivirus software without conflicts.
  1. You can download download Malwarebytes Anti-Malware from the below link.
    MALWAREBYTES ANTI-MALWARE DOWNLOAD LINK (This link will open a new web page from where you can download “Malwarebytes Anti-Malware Free”)
  2. Once downloaded, close all programs, then double-click on the icon on your desktop named “mbam-setup-consumer-2.00.xx” to start the installation of Malwarebytes Anti-Malware.
    [Image: Malwarebytes Anti-Malware setup program]
    Picture of User Account Control You may be presented with a User Account Control dialog asking you if you want to run this file. If this happens, you should click “Yes” to continue with the installation.
  3. When the installation begins, you will see the Malwarebytes Anti-Malware Setup Wizard which will guide you through the installation process.
    [Image: Malwarebytes Anti-Malware Setup Wizard]
    To install Malwarebytes Anti-Malware on your machine, keep following the prompts by clicking the “Next” button.
    [Image: Malwarebytes Anti-Malware Final Setup Screen]
  4. Once installed, Malwarebytes Anti-Malware will automatically start and you will see a message stating that you should update the program, and that a scan has never been run on your system. To start a system scan you can click on the “Fix Now” button.
    [Image: Click on the Fix Now button to start a scan]
    Alternatively, you can click on the “Scan” tab and select “Threat Scan“, then click on the “Scan Now” button.
    [Image: Malwarebytes Anti-Malware Threat Scan]
  5. Malwarebytes Anti-Malware will now check for updates, and if there are any, you will need to click on the “Update Now” button.
    [Image: Click on Update Now to update Malwarebytes Anti-Malware]
  6. Malwarebytes Anti-Malware will now start scanning your computer for the Unable to connect to the proxy server virus. When Malwarebytes Anti-Malware is scanning it will look like the image below.
    [Image: Malwarebytes Anti-Malware while performing a scan]
  7. When the scan has completed, you will now be presented with a screen showing you the malware infections that Malwarebytes’ Anti-Malware has detected. To remove the malicious programs that Malwarebytes Anti-malware has found, click on the “Quarantine All” button, and then click on the “Apply Now” button.
    [Image: Remove Unable to connect to the proxy server with Malwarebytes Anti-Malware]
    Please note that the infections found may be different than what is shown in the image.
  8. Malwarebytes Anti-Malware will now quarantine all the malicious files and registry keys that it has found. When removing the files, Malwarebytes Anti-Malware may require a reboot in order to remove some of them. If it displays a message stating that it needs to reboot your computer, please allow it to do so.
    [Image: Malwarebytes Anti-Malware removing Unable to connect to the proxy server]
    After your computer will restart, you should open Malwarebytes Anti-Malware and perform another “Threat Scan” scan to verify that there are no remaining threats

STEP 5: Double-check for the “Unable to connect to the proxy server” malware infection with HitmanPro

HitmanPro is a second opinion scanner, designed to rescue your computer from malware (viruses, trojans, rootkits, etc.) that have infected your computer despite all the security measures you have taken (such as anti-virus software, firewalls, etc.). HitmanPro is designed to work alongside existing security programs without any conflicts. It scans the computer quickly (less than 5 minutes) and does not slow down the computer.
  1. You can download HitmanPro from the below link:
    HITMANPRO DOWNLOAD LINK (This link will open a new web page from where you can download “HitmanPro)
  2. Double-click on the file named “HitmanPro.exe” (for 32-bit versions of Windows) or “HitmanPro_x64.exe” (for 64-bit versions of Windows). When the program starts you will be presented with the start screen as shown below.
    [Image: HitmanPro start-up screen]
    Click on the “Next” button, to install HitmanPro on your computer.
    [Image: HitmanPro setup options]
  3. HitmanPro will now begin to scan your computer for Unable to connect to the proxy server malicious files.
    [Image: HitmanPro scanning for malware]
  4. When it has finished it will display a list of all the malware that the program found as shown in the image below. Click on the “Next” button, to remove Unable to connect to the proxy server virus.
    [Image: HitmanPro scan results]
  5. Click on the “Activate free license” button to begin the free 30 days trial, and remove all the malicious files from your computer.
    [Image: HitmanPro Activate Free License]

(Optional) STEP 6: Remove Unable to connect to the proxy server pop-up ads from Internet Explorer, Firefox and Google Chrome

If you are still experiencing issues with the Unable to connect to the proxy server pop-up ads in Internet Explorer, Firefox or Chrome, we will need to reset your browser to its default settings. This step needs to be performed only if your issues have not been solved by the previous steps.

Remove Unable to connect to the proxy server pop-ups from Internet Explorer

You can reset Internet Explorer settings to return them to the state they were in when Internet Explorer was first installed on your PC.
  1. Open Internet Explorer, click on the “gear icon” IE Icon Gear in the upper right part of your browser, then click again on Internet Options.
    [Image: Internet Options in Internet Explorer]
  2. In the “Internet Options” dialog box, click on the “Advanced” tab, then click on the “Reset” button.
    [Image: Reset Internet Explorer]
  3. In the “Reset Internet Explorer settings” section, select the “Delete personal settings” check box, then click on “Reset” button.
    [Image: Reset Internet Explorer to its default settings]
  4. When Internet Explorer has completed its task, click on the “Close” button in the confirmation dialogue box. You will now  need to close your browser, and then you can open Internet Explorer again.
    [Image Reset Internet Explorer settings]

Remove Unable to connect to the proxy server pop-ups from Mozilla Firefox

If you’re having problems with Firefox, resetting it can help. The reset feature fixes many issues by restoring Firefox to its factory default state while saving your essential information like bookmarks, passwords, web form auto-fill information, browsing history and open tabs.
  1. In the upper-right corner of the Firefox window, click the Firefox menu button ([Image: Firefox Menu button]), then click on the “Help” ([Image: Firefox Help button]) button.
    [Image: Click on the Menu button then Help]
  2. From the Help menu, choose Troubleshooting Information.
    If you’re unable to access the Help menu, type about:support in your address bar to bring up the Troubleshooting information page.
    [Image: Troubleshooting Information in Firefox]
  3. Click the “Reset Firefox” button in the upper-right corner of the “Troubleshooting Information” page.
    [Image: Reset Firefox to its default settings]
  4. To continue, click on the “Reset Firefox” button in the new confirmation window that opens.
    [Image: Click on the Reset Firefox button]
  5. Firefox will close itself and will revert to its default settings. When it’s done, a window will list the information that was imported. Click on the “Finish“.
Note: Your old Firefox profile will be placed on your desktop in a folder named “Old Firefox Data“. If the reset didn’t fix your problem you can restore some of the information not saved by copying files to the new profile that was created. If you don’t need this folder any longer, you should delete it as it contains sensitive information.

Remove Unable to connect to the proxy server pop-ups from Google Chrome

  1. Click on Chrome’s main menu button, represented by three horizontal lines ([Image: Chrome's main menu button]) .When the drop-down menu appears, select the option labeled Settings.
    [Image: Click on Settings button]
  2. Chrome’s Settings should now be displayed in a new tab or window, depending on your configuration. Next, scroll to the bottom of the page and click on the Show advanced settings link (as seen in the below example).
    [Image: Click on Show advanced settings link]
  3. Chrome’s advanced Settings should now be displayed. Scroll down until the Reset browser settings section is visible, as shown in the example below. Next, click on the Reset browsersettings button.
    [Image: Click on Reset browser button]
  4. A confirmation dialog should now be displayed, detailing the components that will be restored to their default state should you continue on with the reset process. To complete the restoration process, click on the Reset button.
    [Image: Click on Reset button to restore Chrome to default settings]
Tapi dalam banyak banyak cara ni, aku guna adwcleaner dengan  reset browser setting. Dan browser aku sudah bebas dari MALWARE ni





Happy reading and thank you!





xoxo








credit:http://malwaretips.com/blogs/unable-to-connect-to-the-proxy-server-removal/

Categories

Anybody's Here???

Let's Shout Out Loud Here!

From Other Website

 

Blog of Memories. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting